Joyzine.se


Recension - Demo

The Revelling Blind
Demo 2006
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-02-14
Hemsida: www.revellingblind.com

Slutligen har då även The Revelling Blind hittat rätt. Lämnat allt vad tveksamhet heter i replokalen och bara bejakat kärleken till sprallig popmusik. Den här demon bjuder sex glada och trallvänliga popmelodier som känns gamla, men ändå väldigt tilltalande. Det är en väldigt genuin inspelning.

På tidigare demos har The Revelling Blind visat en ganska splittrad sida. På ”Demo 2006” finns i stort sett alla influenser kvar, men fogas samman till en imponerande helhet. Det svänger vansinnigt om flertalet av låtarna. Även om det i grund och botten handlar om upptempopop finns här trumspel a la Ramones och tangenthantering i Boba Fetts (Hellacopters) anda. Men mest av allt finns en nyfikenhet för gamla tiders hjältar, en nyfikenhet som The Revelling Blind lyckas omsätta i nyskapande.

Jag fångas av de virvlande pianomelodierna, de kaxiga sångslingorna och den spelglädje som genomsyrar hela inspelningen. Bandet har lyckats fånga livekänsla på plast. Något som i sanning är stor konst. Det är bara att lyfta på hatten för The Revelling Blind och dess bästa demo till dags dato. Det här borde i ärlighetens namn räcka till skivkontrakt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Revelling Blind ()
The Revelling Blind ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner