Joyzine.se


Recension - Skiva

London After Midnight
Violent Acts of Beauty, 2007
Skivbolag: Trisol
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2008-04-12
Hemsida: www.londonaftermidnight.com

Revolutionen kan aldrig televiseras, revolutionen är du. Mörka cyniska tider med egoism, fanatism och ökad segregering i dess centrum - världen behöver revolutionära tankar, konkreta handlingar och upplysande konst. Världen behöver nya språkrör som ser sanningen, som berättar sanningen, som lyfter slöjan från våra ögon. Och självklart, Amerika är den stora boven i dramat. Det här är vision och mission hos Sean Brennan, mannen bakom London After Midnight, och jag köper det inte för en sekund.

Motivet må vara nog så ädelt, vår värld är inte den bästa av världar för att dra en negerande parallell till mannen med peruken, Gottfried Wilhelm Leibnitz. Men vem är berättigad till att tillhandahålla Sanningen, med stort ”S”? Det är inte du och inte jag, och sannerligen inte Sean Brennan. Däremot ska saker och sakförhållanden problematiseras, självklart, men är det här verkligen rätt forum?

Varför den här irritationen som har smygigt sig in? Det här ska ju vara en musikrecension. Mycket beror på att konceptet redan känns uttjatat. Elektronisk industrimusik med världens undergång som tema, framkrystat av någon vars största ambition är att bli Storbritanniens nya Marilyn Manson. ”Violent Acts of Beauty” är ett klassiskt exempel på hur känslan förloras bakom en artificiell ridå av maskiner. Ljudbilden är mastig, men den är död. Möjligt att det hela skulle gå hem bättre på en nischad syntklubb i Berlin, i min värld, i det dysfunktionella samhälle jag själv lever i, reduceras Sean Brennan enbart till ytterligare en anomali.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner