Joyzine.se


Recension - Skiva

Wolfbrigade
Comalive, 2008
Skivbolag: Farewell Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-02-20
Hemsida: www.wolfbrigade.se

För att snöa in på en omöjlig ekvation som jag aldrig på något vettigt sätt kommer att kunna förklara: Rock’n’rollkäng är bättre än strikt käng, men varför välja rock’n’rollkäng när man kan välja rock’n’roll? Det kan vara en fråga om musiksmak lika mycket som ett spörsmål av filosofisk karaktär. Ni skulle lätt kunna lösa nöten genom att påstå att jag gillar rock och inte käng, men det skulle sannerligen vara en sanning med modifikation. I fallet Wolfbrigade förblir ekvationen förmodligen olöst.

Grejen är nämligen den att hur mycket jag än finner tanken på rock’n’rollkäng tilltalande så framstår ”Comalive” som ganska onödig. Stockholmarna levererar kompetent mangel som inte berör mig någonstans. Kanske beror det på att herrarna är så duktiga och rutinerade att den desperata svärta som symboliserar god käng suddats ut lite, kanske är låtmaterialet inte tillräckligt bra. Jag vet faktiskt inte. Det enda som står klart är att ”Comalive” inte griper tag i mig.

Det är känslan som är det viktiga, men ser man förbi bristen på denna kan förstås inget annat sägas än att Wolfbrigade står stadigt i sin genre. Det är inte för inte som de kommit fram till sin åttonde fullängdare och hanterar rockelementen professionellt på ett helt annat sätt än de fumlande försök som hörs hos många andra som försöker sig på rock’n’rollkäng, men den här gången fungerar det inte. I alla fall inte för mig. Bättre lycka nästa gång.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner