Joyzine.se


Recension - Skiva

Coronatus
Porta Obscura, 2008
Skivbolag: Massacre Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-12-17
Hemsida: www.coronatus.net

De tyska gothmarodörerna i Coronatus fortsätter enträget att förpesta världen med ytterligare ett album. Det finns visst ingen hejd på dumheten bland metalfansen i Sydeuropa. Någon annan anledning till att det här gänget får sälja en enda platta kan jag nämligen inte se.

Eller jo, det kan jag faktiskt. Vad som är tänkt att vara utmärkande för det här gänget är att de har två sångerskor. En, Carmen R. Schäfer, som ylar vedervärdig opera och ytterligare en som kör mer rockorienterat. På förra plattan hette den donnan Viola Schuch, men till ”Porta Obscura” har denna medelmåtta ersatts av Ada Flechtner. Hon är skivans stora behållning. Med en röst inte helt olika Sharon Den Adel i omåttligt framgångsrika Within Temptation och en rejäl portion pondus gör hon en klart hedervärd insats.

Annars är det inget nytt under solen. Fröken Schäfer fortsätter att irritera med sin enerverande högtravande stämma som tillåts ta obegripligt stor plats och låtmaterialet är ett stappligt hopkok mellan heavy metal, goth och opera. På ”Porta Obscura” finns inte mycket som fäster och när de fräna orglarna i bakgrunden mest låter som plastiga leksakssynthar (vilket det förmodligen är också) brister mitt tålamod.

Att den här typen av gäng släpps fram på löpande band är ett enormt mysterium. Stilen ställer oerhörda krav på musikerna som allt som oftast inte lever upp till dem. Coronatus är ett fint exempel på detta. Däremot ser jag gärna att någon riktig grupp lägger vantarna på Ada Flechtner. Då kan det bli riktigt kul.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Coronatus (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner