Joyzine.se


Recension - Skiva

Manngard
European Cowards, 2007
Skivbolag: Candlelight Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-10-30
Hemsida: www.manngard.net

Jag är mycket medveten om att jag ger mig ut på djupt vatten nu. Men nog känns det som att metal är en musikstil som är så pass avancerad att det är svårt att som lyssnare vara förlåtande. Där halvtaskiga pop- och rockband snarast kan vara lite charmiga när de spelar illa är metalband direkt vedervärdiga. Där pop- och rockband kan komma undan med mediokert låtskapande faller metalbanden betydligt mer platt. Det krävs större kompetens för att lyckas helt enkelt.

Norska Manngard manglar friskt, det kan ingen ta ifrån dem, men ”European Cowards” är så finesslös att jag somnar. Norrbaggarna smiskar på med tysk fulthrash uppmixad med både death- och black metal-influenser, men det är så odynamiskt att jag omöjligt kan finna någon njutning i det. Hela denna gängets andra platta är som en solid vägg av ljud utan några som helst urskiljbara konturer.

Där en mer lättillgänglig genre hade kunnat skänka förlåtande drag så som avig instrumenthantering och enstaka refränger imponerar detta metalgäng inte med någonting. Det är andra klassens komponerande, i princip utan någon som helst mening. Så ja, det är nog svårare att imponera som metalband. Synd att det inte är fler som inser det.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner