Joyzine.se


Recension - Live

Broken Bells
Way Out West, Göteborg
2010-08-13
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2010-08-17
Hemsida: www.brokenbells.com

Det är alltid kul med supergrupper, ni vet, man tar en två eller tre som är sjukt duktiga på sin sak, fast i olika sammanhang, sammanför dessa och ny ljuv musik uppstår. Broken Bells är just en sådan supergrupp, bestående av Brian Burton – aka Danger Mouse – och James Mercer från The Shins. Musiken ska föreställa någon slags retrodoftande psykedelicapop, och frågan lyder: kan Broken Bells leverera?

Svaret är: ja. Tidpunkten är prefekt. Medan Lykke Li låter som en skadeskjuten kråka på den stora scenen får Burton och Mercer med vänner hela Linnéscenen för sig själva. Spelningen levererar få överraskningar, kodordet är subtilitet. Broken Bells ger dig precis vad du kan förvänta dig, Mercer sjunger lika bra som väntat, och hela spelningen blir till en enda mysig nattlig picknick.

Över tid inser jag ändå att mina gäspar börjar komma med oroande återkommande frekvens, och då beror det inte bara på att den gamla kroppen redan skriker efter en varm säng – när det kommer till kritan har Broken Bells en tendens till att bli lite långrandiga. Det blir lite för mycket av det goda, variationen är minimal. Kul projekt, men kanske inte minnesvärd i längden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Way Out West 2010

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner