Joyzine.se






Recension - Demo

A Hole Inside
The Face Of Ignorance
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-09-18
Hemsida: myspace.com/aholeinside

"I sångaren Marcus Carlzon har A Hole Inside dock en oslipad diamant."

Ja jag skrev faktiskt så när jag recenserade schizofrena demon ”Steps We Have To Follow” ifjol. Det har jag svårt att begripa idag. Men låt oss ta allt från början.

När den förra demon låg för luppen hörde jag en viss potential i det här gänget, men ansåg att de behövde bestämma sig för en lite mer konsekvent linje istället för att konstant kasta sig mellan bitsk metalcore och lägereldsvisor. Lägereldvisorna vann uppenbarligen. På ”The Face Of Ignorance” är tonen nämligen betydligt lugnare, fortfarande med distat skummande gitarrer, men med mindre skrik och skrän och fler försök till något sockersött.

I och med detta har herr Carlzon också gett sig på att försöka sjunga betydligt mer lidelsefullt, i ett högre tonläge och med mer emfas. Det låter tyvärr inget vidare. Svajigt, osäkert, uppblåst...ja jag kan fortsätta lista negativa klanger i en evighet. Den diamant som fanns på ”Steps We Have To Follow” och till viss del också på finska Split Second Eyes Wides ”Deleted Scenes Of Reality” är som bortblåst. Visst, när Carlzon plockar fram sin aggressivare röst och A Hole Inside låter sin gamla metalcore hänga kvar, som i vissa partier av I Don't Have My Life As A Job, låter det bättre. Men det är i alldeles för korta brottstycken för att jag ska kunna uppskatta den här demon.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

A Hole Inside ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.se



artiklar / krönikor
recensioner