Joyzine.se


Recension - Demo

Radio Carolyn
Per asper ad astra
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-05-13
Hemsida: www.radioc.tk

Med ett av de snyggaste demoomslag som passerat revy på JOYs redaktion mullrar Radio Carolyn från Örebro in med fyra låtar. Eller ja, mullrar är fullkomligt fel ord för här handlar det om melankolisk pop i lo-fiformatet. Bandet har använt sig av en enkel porta för att fästa melodierna på plast, något som dock inte hörs särskilt mycket då låtarna är oerhört avskalade.

Samtliga medlemmar i denna trio har rötterna i någon form av rockmusik, men det framgår inte på denna demo. De håller skickligt tillbaka sin bakgrund och bjuder i enlighet med sin mission på smått spännande pop. Jag tycker visserligen att det blir lite väl naket och långsamt i längden, men den melankoliska framtoningen klär låtarna riktigt väl.

Bäst tycker jag inte helt oväntat att den lite lätt upptempoflirtande (tro inte att det är en snabb låt bara, den framstår som småsnabb enbart för att omgivningen är så såsig) Driving through December är. Dess upplägg påminner lite om Leslies, ni vet bandet som lirade brittpop-light i samma veva som Oasis bröt igenom på bred front och Brainpool spelade stringtrosorna av de svenska fjortisgroupisarna. Jag får nog påstå att sången på stora delar av den här demon påminner om det vi kunde höra i nyss nämnda poporkester.

Men tyvärr är detta Örebroprojekt inget som lyckas hålla lågan brinnande i mitt öra någon längre stund. Det blir för segt och jag tröttnar fort, men med en liten nypa mer fart skulle det kunna bli mer intresseväckande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner