Joyzine.se


Recension - Live

Håkan Hellström
Way Out West, Göteborg
2010-08-14
Av: Moræa Myrgren
Publicerad: 2010-08-20
Hemsida: www.hakanhellstrom.com

Inget kunde gå fel när Håkan Hellström bokades att spela debutplattan "Känn ingen sorg för mig Göteborg" på Way Out West i år. Hans enda spelning i sommar är en sprakande, sprudlande återförening. Bandet och publiken är en enda röst och själ till minnena av Håkans första skiva. Dagen till ära är han klädd i sin sjömanskostym och pojkarna och flickorna med matroshattar i första raden dånar, och gråter såklart. Det är många som fäller en tår ikväll och man förstår dem för Håkan ger allt. Hela sig själv.

Spelningen är en en kärleksförklaring till Göteborg, publiken och forna dagar. Den glädje och eufori som Håkan och bandet utstrålar är oslagbar. Jag har aldrig sett en artist som älskar sina fans så mycket, som öppnar sitt hjärta och sina armar som han gör. Och till och med jag, antagonisten i sagan om Håkan, blir lite kär.

När Håkan springer av scenen är bifallen öronbedövande. Sjömännen återvänder snart, rörda, och avslutar med River En Vacker Dröm, en specialskriven låt endast för detta tillfälle. Konfetti exploderar över scenen och publiken. Det var ingen match för Håkan ikväll, han spelade mot öppet mål.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Putte i Parken 2011
Contakt
Håkan Hellström (2006-03-11)
Håkan Hellström (2011-07-02)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner