Joyzine.se


Recension - Demo

Grande Roses
Say It To My Fervent Heart
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-07-13
Hemsida: www.granderoses.com

Grande Roses är den svenska festivalsommaren personifierad och de är det på det viset att de låter lite som många av de där artisterna från vårt avlånga land som kuskar land och rike runt vareviga sommar. På ”Say It To My Fervent Heart” hörs lite Moneybrother, här hörs lite Timo Räisänen, lite desperation a la Johnossi och som för att avvika lite från normen också en hel del flanellamerikanskt draperat vemod.

Är ni inte helt tappade bakom en vagn inser ni att Grande Roses står för något som är synnerligen intrikat. Om jag dessutom lägger till en sådan pikant liten detalj som att herrskapet, som finns utspritt lite här och var i riket, dessutom är riktigt skickliga låtmakare är saken biff. Det här är ett band som ni måste kolla upp.

Grande Roses hittar med samtliga sina föregångares finess fram till starka melodier som talar direkt till hjärtat redan innan refrängen hunnit sätta klorna i själen. Det är intensivt och inte så lite mörkt, men samtidigt med ett hopp där någonstans vid horisonten. De som vill kan lika gärna digga, röja eller skicka tändaren i vädret till Grande Roses och detta utan att det spretar något alls. Tvärtom låter gruppen mogen i sitt sound och imponerar storligen.

Grädden på moset är att sångaren Göran Messelt Andersson är en riktig stjärna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Grande Roses (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner