Joyzine.se


Recension - Skiva

Grande Roses
Disease, 2013
Skivbolag: Noisolution
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-05-19
Hemsida: granderoses.com

Jag brottas med ”Disease” och jag sliter nästan mitt hår när jag gör det. Inte för att jag har svårt att slå fast om jag gillar musiken eller inte. Det är en no-brainer, ”Disease” är en utomordentlig platta. Nej, det som förbryllar mig är hur jag egentligen ska kunna beskriva den här musiken för att kunna göra den rättvisa.

Drar jag den sanna och helt rimliga storyn om hur bandet med rötterna i Duved blandar raka rocktendenser med skramlig postrock och ett tydligt och väldigt klädsamt stråk av den svalhet som gjort Interpol till ett världsnamn är risken att Grande Roses riskerar att framstå som ännu ett band i mängden. Det är det sista jag vill. Jag vill att ni ska klicka sönder fingrarna i jakt på att så snabbt som möjligt få tag i de här melodierna digitalt.

För Grande Roses har en känsla och en energi i sin rockmusik som är svårslagen. ”Disease” leder vägen in i ett ganska smutsigt och fult landskap där desperationen sitter utanpå kroppen och där varje ton kan vara livsviktig för överlevnad. Detta samtidigt som flera av låtarna är riktiga hits (lyssna bara på Bullets). Förmodligen utan att det var meningen. Grande Roses låter inte som ett band som söker den perfekta låten lika mycket som den perfekta känslan.

På sina håll (Waiting For The Night) lyckas bandet rent av få in lite patenterat Randy-sväng i sin dystopiska ljudbild, det är imponerande och Göran Messelt Andersson sjunger utsökt plattan igenom. Lyssna!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Grande Roses ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner