Joyzine.se


Recension - Skiva

Stone Carpet
EEE (ep), 2009
Skivbolag: Gourmé! Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-07-27
Hemsida: myspace.com/stonecarpet

När jag skrev om Stone Carpet i demoavdelningen härom året hade jag två huvudsakliga åsikter. Ett, det lät bra. Två, att duon Magnus Stenbäcken och Mattias Andersson omedelbart borde skaffa sig ytterligare en medlem för att kunna förverkliga den potential som redan då hördes i materialet. En av dessa punkter är fortfarande konstant, den andra har sett tydliga förbättringar.

Stone Carpet låter fortfarande väldigt bra och inträdet av basisten Jörgen Eriksson har bara gjort dem bättre. ”EEE” handlar om pondusfylld nygrunge där rock'n'roll och dess nerv är ständigt närvarande. Stone Carpet har blivit en trio och blommat ut på riktigt. Det är precis så här Silverchair hade låtit om de fortsatt vara ungdomligt naiva och inte börjat ägna sig åt konstiga experiment med radio som mål och helt och hållet tappat charmen. Connect är en ny Ana's song i hårdrockstappning.

Att jag omedelbart drar paralleller till (gamla) Silverchair och dess mjuka form av grunge har en hel del att göra med materialet på ”EEE”, men kanske framförallt på Magnus Stenbäckens sång. Hans bitterljuva sätt att sjunga påminner mycket om Daniel Johns tid som yngling. Det är dock viktigt att poängtera att Stone Carpet är betydligt hårdare och mindre introverta än vad australiensarna någonsin visat prov på.

Genom fem låtar bjuder trion på sitt allra bästa och jag blir alldeles varm av att möta ett band som faktiskt tagit steg i rätt riktning och utvecklats från demostadiet. Här finns definitivt en framtid, jag vill ha en grungedoftande fullängdare nu!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Stone Carpet ()
Stone Carpet ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner