Joyzine.se


Recension - Demo

Stone Carpet
Silence!
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-04-23
Hemsida: myspace.com/stonecarpet

För att vara skapad av två ensamma själar låter ”Silence!” tämligen gedigen. Efter avhopp har Magnus Stenbäcken och Mattias Andersson fått ta tag i allting, från att spela till komponerande och inspelning, själva för att gjuta liv i Stone Carpet och jag får påstå att de gjort det på ett bra sätt.

För att det verkligen ska bli något av den här gruppen krävs dock att den utökas och kan tugga på i ganska rask takt. Vad som hörs på ”Silence!” är nämligen ett fint embryo som kräver blod, svett, tårar och timmar av slit längs asfalterade vägar för att hitta sin riktiga form. Stenbäcken/Andersson har ritat upp ett fint manus, nu behöver de hjälp för att förverkliga det.

Musikaliskt nosar duon gärna på grunge av det lättare slaget. Silverchair lär knappast vara främmande för grabbarna som då och då också ramlar in på glättigare spår. ”Silence!” bjuder på partier som Green Day knappast skulle skämmas för.

Ett mångbottnat sound tycks vara viktigt för gossarna och all grund till detta läggs i stämningsfullt byggande. Här finns mycket som går att härleda till exempelvis A Perfect Circle. Vilket förstås är en positiv referens, men också det som i förlängningen gör att ”Silence!” sviktar. Det låter nämligen lite valpigt, lite för tveksamt på vissa håll. Ska det byggas stämningar ska det byggas med pondus, så är det bara.

Lovande, men ofärdigt (oj så många gånger det känns som jag skrivit det) således. Men Stone Carpet har ingen anledning att misströsta. Om de bara följer mina inledande råd kan det här gå och bli något riktigt bra. Introvert stämningsgrunge, vem skulle inte vilja gå och spana på det live?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Stone Carpet (2009-01-01)
Stone Carpet ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Stenbäcken, 2008-04-23 22:05:39 (213.66.205.8)

Stone Carpet säger tack för recensionen. Ett fullt band håller på att ta form, så vi ses snart!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner