Joyzine.se


Recension - Demo

Perfect Gift
White lies
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-03-22
Hemsida: www.perfect-gift.se

Uppsalas Perfect Gift är ett ypperligt exempel på ett band som ”låter fritidsgård”. Ett band som förmodligen är mer än nöjda med sina låtar, men som ännu inte förstått vad som krävs för att imponera på utomstående.

Jag vill på intet sätt såga bandet. Det ligger nämligen till på det viset att det är musikanter som kan sina saker. De har bara inte förstått hur de ska foga samman sina låtar. ”White Lies” innehåller fyra låtar som samtliga har potential, men som inte kommer längre än så. Det händer alldeles för lite i dem. Det räcker inte med ett versriff och en juste refräng om det inte finns någon dynamik dem emellan. Samtliga låtar är påfallande platta.

Jag får ett intryck av att Perfect Gift själva tror att de ska gå långt med denna, sin första, demoinspelning. Det kommer de inte att göra. Det låter som sagt lite för mycket fritidsgårdsrock för det. Men det är ett gott steg i en utvecklingskurva. Det finns mycket gott att utvinna ur Perfect Gift. Jag skulle tippa på att om några år och demoinspelningar kommer de vara betydligt mer intressanta. När de hittat en vinnande formel.

Vad det rör sig om för musik? Rock som sneglar åt Queens Of The Stoneage med skön kvinnosång, närmast härledd till The Pusjkins.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Perfect Gift (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner