Joyzine.se


Recension - Skiva

Tony Clifton
S/t (ep), 2006
Skivbolag: Bricktop
Av: Daniel Arosenius
Publicerad: 2007-01-16
Hemsida: tony-clifton.com

Efter fem års arbete har hjulen äntligen börjat snurra för gotländska Tony Clifton, en medvind som de onekligen förtjänar. Den erfarenhet som de har förvärvat från klubbspelningar och festivaler har utan tvekan gett resultat, det märks att bandet har full kontroll och kan sin sak. Finurlighet och energi går hand i hand på ett smakfullt sätt genom skivans fem spår som präglas av en musikalisk omsorg och precision.

Det råder ingen tvekan om att bandet är redo för de större scenerna. Låten Liar och avslutande Kill Your Darlings påminner mycket om Foo Fighters i sin karaktär, Tony Clifton är kanske inte helt nyskapande i den bemärkelsen, men har ändå tillräckligt med starka melodier för att övertyga och beröra. De fem låtarna på ep:n känns handplockade och håller genomgående hög klass, inte en sekund tycks vara lämnad åt slumpen.

I Tony Clifton finns potential och en medfödd kraft som med största sannolikhet kommer att föra dem bort från den gotländska ödemarken. De är på väg mot nya utmaningar, fåren håller ställningarna medan de är borta.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Tony Clifton
Tony Clifton (2008-01-01)
Tony Clifton (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner