Joyzine.se


Recension - Skiva

Magica
Wolves & Witches, 2008
Skivbolag: AFM Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-12-07
Hemsida: www.magicaband.com

Det är märkligt att det finns så många kvinnliga sångerskor utan självinsikt som prompt ska fronta högtravande goth och heavy metalorkestrar. Men det är ännu märkligare att det verkar finnas minst lika många skivbolag som är beredda att ge ut eländet. I Magica har vi ytterligare ett exempel där AFM Records glatt ställer An Mladinovici på podiet. Båda parter borde skämmas ungefär lika mycket.

Annars är det inte särskilt ofta som rumänska band letar sig in på redaktionell plats här på Joyzine. Om det beror på klassen på landets musikscen eller att de har svårt att leta sig utanför gränserna låter jag vara osagt, men är det inte ganska typiskt att när en rumänsk orkester väl hittar fram är det en av allra klyschigaste sort? Naturligtvis är Magica stolta över sin Vlad Tepes och en vampyrhistoria som uppenbarligen måste berättas för ytterligare en gång i ordningen.

Symfonisk halv-goth med vampyrtema är således vad som hörs på ”Wolves & Witches” och även om det är klyschigt vore det synd att säga att det inte finns potential. Den lite brötiga heavy metalframtoning som bryter igenom i både låtmaterial och produktion är inte alls dum och gänget skruvar ihop några stabila refränger.

Men så var det då den där lilla detaljen med fröken Mladinovici som fullständigt tar sig vatten över huvudet. Hon ylar som en så väl tondöv som skadeskjuten kråka i de höga partierna och får det att gå rysningar i hela kroppen. Då snackar vi inte välbehag! Inte ens i neutralt tonläge har hon någon särskilt imponerande röst vilket gör det ännu värre när hon ylar sig igenom refräng på refräng. Och jag kan bara tänka: om det låter så här illa på skiva, hur jäkla kass måste då inte Magica vara live?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner