Joyzine.se


Recension - Live

Sahara Hotnights
Where The Action Is, Stockholm
2008-06-14
Av: Carl Potvin Johansson
Publicerad: 2008-06-16
Hemsida: www.saharahotnights.com

Sahara Hotnights, som jag trodde skulle inleda festivalen med sin femton noll noll-spelning, har tydligen föregåtts av två band, Johnossi och Molotove Jive. Hursomhelst blir det denna endagsfestivalens öppningsband för mig. Regnet har hängt ungefär två meter upp i luften ett par timmar, och det har säkerligen bidragit till att en del har hållit sig hemma och funderat på att vänta ut regnet, åtminstone för en stund, om det går. I sista minuten för att hinna till Saharas spelning bestämde jag mig i alla fall för att trotsa vädret och bege mig. Jobbigt bara om man skulle bli vattendränkt klockan tre, och stå och vara blöt och frysa till efter midnatt. Det visade sig i alla fall vara ett klokt val. Sahara Hotnights krämar på med sitt glada pop/rockiga sväng, så till den grad att molnen spricker upp och släpper igenom solens strålar.

Är det någonting som präglar den här spelningen, är det definitivt energin. Kvartetten har en närmast explosiv sådan, och förmedlar positiva vibbar både i musik och genom utstrålning.

Vad jag hade velat se, och höra mer av, är Maria Anderssons ganska originella gitarrspel, som inte riktigt får det utrymme som det förtjänar.

I övrigt väldigt roligt, och framförallt trevligt att även se lite kvinnor bland alla dessa grabbar som dominerar scenerna kvällen framöver.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Where The Action Is 2008
Imber
Sahara Hotnights (2011-04-29)
Sahara Hotnights (2000-06-15)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner