Joyzine.se


Recension - Skiva

The Color of Violence
Youthanize, 2009
Skivbolag: Epitaph
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-04-22
Hemsida: myspace.com/thecolorofviolence

Det har gått utför med skivbolaget Epitaph. Jag vill minnas dem som en kvalitativ leverantör av punkrock. Ett pålitligt bolag för oss som växte upp med skate- och poppunk, men nuförtiden verk Mr Brett Gurewitz och hans gäng mest vara intresserade av att signa studentikosa fjantar. Först Set My Frirends On Fire och nu The Color Of Violence.

Det enda som är bra med den här gruppen är egentligen bandnamnet. Men där exempelvis en orkester som svenska Sounds Like Violence (för övrigt knutna till Epitaphs svenska systerbolag Burning Heart) backar upp sitt namn med storstilad musik faller jänkarna bara platt. Det låter så fint när de berättar om hur många som varit inblandade och hur de har improviserat fram mycket i studion. Resultatet av den improvisationen är bara en jönsig kakofoni.

Grindcore är en svår genre redan från början och den blir knappast lättare att göra intressant om man drar på sig spandexbyxorna och leker klassens clown. Inte ens elektroniska flirtar eller en rejäl dos hardcore av modernt snitt kan råda bot på ett sådant snedsteg. The Color of Violence manglar tokigt och fullständigt planlöst med mer än en buskisräv bakom örat. Klart att det inte låter särskilt uppiggande.

Behöver ni ytterligare bevis på att det här bara är ett meningslöst spex som Epitaph borde hålla sitt väluppbyggda rykte borta ifrån är det bara att läsa låttitlarna. Me and my enormous spirital erection, Even I use to be sex, Look! I made it! I'm dating an actress!, ja ni begriper ju själva att det här bara är trams.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner