Joyzine.se


Recension - Live

Viktor & the Blood
Popadelica, Huskvarna
2013-05-04
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-05-05
Hemsida: www.viktorandtheblood.com

Viktor & The Blood

Så mycket yta, så lite innehåll.

Den stöddiga slogan, ”kombinationen av den råa energin från en punktrio, klassisk låtskriveri och ett stenhårt, modernt rocksound”, som används för att saluföra trion känns oerhört passande. Precis allt med Viktor & the Blood, från låtarna till uppförandet, känns som hämtat direkt från instruktionskatalogen ”så här går du för att skapa ett tufft rockband”.

För så här mycket oäkta, stel och fejkad attityd har jag nog aldrig sett på Parketten under annars så genuina Popadelica tidigare. Victor Noréns svalt nonchalanta hållning deklarerar övertydligt att det är viktigare att vara fräck än bra. Det är så uttänkt och utstuderat att det blir löjligt och det leder till att jag börjar störa mig på smådetaljer, som en sådan sak som att Norén trots att samtliga medlemmar har Borlänge intimt knutet till sig envisas med att presentera trion som ett band från Stockholm.

Detsamma gäller tyvärr även låtmaterialet. Visst, det finns delar som andas svettig livepotential här, men för det mesta känns låtarna lika uttänkta som framträdandet. Trion har grävt i ”rätt” skivbackar och plockat fram ett så kaxigt låtmaterial de kan utan att tumma på melodier. Det är rock med potential, men den känns inte i hjärtat.

Framförandet går det knappast att klaga på från de här rutinerade herrarna med mil och åter mil av turnéväg med Mando Diao och Sugarplum Fairy, även om man kanske inte har råd att ha en frontman som bara sjunger och är cool om man ska vara en trio. En basist av kött och blod hade varit att önska.

När jag stegar ut från Parketten gör jag det med känslan att Viktor & the Blood fått chansen att posera enbart på gamla meriter.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Viktor & The Blood (2014-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner