Joyzine.se


Intervju

The Soundtrack of Our Lives

Efter en hektisk turné i USA med utsålda spelningar i bland annat San Fransisco och San Diego kände sig produktiva The Soundtrack of Our Lives redo att tillkännage släppet av den nya digitala ”The Immaculate Convergence EP”. Nu är den släppt och det hela kommer att följas upp med att de släpper en helt ny låt digitalt varje månad under ett år.
– Vi får se om vi klarar det eller inte, det är en utmaning, konstaterar sångaren Ebbot Lundberg.

När jag når Ebbot Lundberg via telefon är han ute på en promenad med hundarna på hemmaplan. Något som kan ses lite som en kontrast till den intensiva USA-turné som han och resten av bandet befann sig på för en dryg månad sedan. En turné som, om man ska tro Ebbot själv, var mycket lyckad.
– Vi åkte dit dels för att promota det här EP-släppet och dels för att fortsätta lansera vår dubbel-cd ”Communion”. Sedan var det ju rent nöjesmässigt också kan man väl säga. Det var en ganska intensiv turné, med mycket folk och så. Det var bra och kul, helt enkelt.
Han berättar vidare om några intressanta händelser under resan.
– Den gamle pingislegenden Stellan Bengtsson dök upp vid ett tillfälle och i en klädaffär i New York var vi fem meter ifrån Barack Obama. Det var ganska intressant, presidenten shoppade kläder, liksom vi och vi råkade befinna oss i samma butik. Han var ganska hårt bevakad kan man säga.

Kul att testa ett nytt arbetssätt
Nu är de alltså hemma igen och den 29 mars släpptes ”The Immaculate Convergence EP”, som främst är menat som ett digitalt släpp. Men den släpps inte enbart digitalt, den har släppts på vinyl redan och kommer enligt Ebbot Lundberg förmodligen släppas på CD så småningom också. EP-skivan innehåller en nyinspelad singelversion av The Passover som avslutade ”Communion” och de tre helt nya spåren Take Me Back, Snuff Parade och From This Moment. Och det är alltså inte dags för en ny fysisk fullängdare ännu. Först kommer The Soundtrack of Our Lives att släppa en helt ny låt i månaden, under cirka ett års tid.
– De här tre nya låtarna på EP:n får ju då stå för januari, februari och mars och så kommer aprilsläppet nu om två veckor ungefär. I slutet av varje månad kommer det en helt ny Soundtrack-låt, förklarar Ebbot.
Hur kommer det sig att ni har valt att göra så?
– Vi kände att det var en ny och kul grej, istället för att samlas och hålla på och repa och spela in en hel fullängdare direkt. Vi har ju gjort det så mycket redan och ville testa ett nytt sätt att arbeta på. Vi tar en låt i taget och så släpper vi det bara och går sedan vidare med nästa låt.
– Materialet är i nuläget ganska ofärdigt, men en del grejer som vi kommer att släppa nu framöver är väl från tidigare inspelningar. Jag tror att vi kommer gå in i studion varje månad och göra en ny låt och sedan se vad som händer. Om vi klarar det vet vi inte än. Vi gör vanligtvis mycket mer än vi behöver, det blir mycket överflöd. Så att bara göra en låt i taget blir något nytt.

Nytt album är planerat
Släppet av den nya EP:n och de enskilda låtarna som görs tillgängliga med månads- intervaller kan ses som en bro mellan föregående ”Communion” och kommande studioalbum, som kommer att bli en uppföljare till ”Origin Vol. 1”.
– Ja, nästa fysiska cd-släpp kommer väl kanske nästa vår då. Det blir ju ”Origin Vol. 2”, som folk har frågat efter. Fast nu är det ju så att de här riktiga ”Origin Vol. 2”-låtarna redan har kommit ut i form av tio låtar på ”A Present from the Past” som kom innan ”Communion” och så är det dessutom några låtar på ”Communion” som är från de sessionerna. Så det blir helt nya tag kan man väl säga.
Hur det kommer att låta vet Ebbot inte riktigt än, men han lovar att ”det kommer bli otroligt bra”.

Kan dyka upp på ganska osannolika scener
Efter den intensiva turnén i USA har The Soundtrack of Our Lives valt att inte planera in så mycket spelningar, i alla fall inte ännu. Men det finns planer på kommande turnéer.
– Vi har lite olika turnéoptions och sådär. Just nu är det östvärlden som gäller, med Kina och så. Och så blir det Kanada härnäst och så får vi se om vi ska ut på några festivalspelningar i sommar. Vi har inte bokat upp något i år egentligen, vi har inte tänkt göra det i alla fall. Det kanske är så att vi dyker upp på ganska osannolika ställen.
Jag avslutar med att fråga Ebbot om han har några favoritband för tillfället som han vill rekommendera.
– Jag håller på att spela in lite band, till exempel Oholics och The Preacher & the Bear som är väldigt bra. Sedan har vi Crescendolls, som jag har spelat in en låt med. Slutligen har vi ett band som vi turnerade med i USA som heter Nico Vega, som är otroligt bra. Deras spelningar är bland det bästa jag någonsin sett, i hela mitt liv faktiskt. Så vi ska väl försöka åka på en Europaturné tillsammans med dem, med dem som förband då.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Erik Högkvist 2010-04-12
Foto: Bonnier Amigo
Hemsida: www.tsool.net

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner