Joyzine.se


Recension - Live

Flogging Molly
Hultsfredsfestivalen
2007-06-14
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-06-19
Hemsida: www.floggingmolly.com

Det är 100 kilometer i timmen, minst! Årets första Pampasakt, Flogging Molly, har tagit det klassiska irländska pubrockskrålandet, ni vet den där typen av musik där folk mer eller mindre bara sitter och skrålar till fioler, och fört in mer punkiga influenser. Resultatet blir självklart ett sjuhelsikes ös. Och minst lika självklart är det en succé, till en början.

Jag vill återigen trycka på att en konsertupplevelse för min del alltid inkluderar allt omkringliggande lika väl som bandets faktiska prestation. Så att det är packat framför Pampas med vanvettigt dansade ungdomar samtidigt som det är blå himmel och strålande solsken förhöjer verkligen Flogging Mollys pubpunksmusik ytterligare. Förhållandena är helt enkelt perfekta.

Vilket innebär att det helt är upp till Flogging Molly själva att föra skeppet i hamn. Även om skeppet seglar vansinnigt fort och energiskt, så seglar det likväl på samma sätt. Pubpunksmusik blir helt enkelt tråkigt i längden. När nyhetens behag lagt sig har jag svårt att skilja låtarna åt. För allt vad jag vet skulle det kunna vara en och samma låt spelningen igenom. 2005 spelade bandet i Atlantistältet, frågan är inte om de borde ha gjort det i år igen? Bättre ljud och kortare set, då hade jag nog orkat spelningen igenom.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

West Coast Riot 2008
Putte i Parken
Flogging Molly (2011-01-01)
Flogging Molly (2012-07-04)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner