Joyzine.se


Recension - Skiva

Maschine Krank
Disaster Manual (ep), 2009
Skivbolag: Stop/Start Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-27
Hemsida: myspace.com/maschinekrank

Första (och enda) gången jag stiftade bekantskap med Malmös Maschine Krank var för ungefär ett år sedan när de gav ut ett debutalbum där andra fått remixa deras låtar. Med andra ord har jag ingen direkt bild av vad jag ska förvänta mig av bandets sound när ”Disaster Manual” landar i skivspelaren. De kan vara så väl fågel, fisk eller mittemellan, remixerna sa inte särskilt mycket om råmaterialet.

Sanningen, att döma av de här sju spåren, är att Maschine Krank är en skadeskjuten fågel som störtar genom ingenmansland med destination havet. Klart är att det finns flera kvaliteter i gruppens musik och framförande, men det mesta överskuggas av en vilja att göra allt lite märkvärdigare än det egentligen är.

Maschine Krank spelar nämligen noiseig rock som rastlöst flackar från rena popflörtar till punk och allmänt oljud. Goda idéer finns, men hopbuntade så som de presenteras på ”Disaster Manual” blir de inga vidare låtar. Gruppen verkar sträva mer efter att vara annorlunda och udda än genuint bra. Just därför får inget material fäste och Machine Krank stressar vidare mot nästa spretiga utbrott utan att egentligen reflektera.

Pluspoäng dock till sångerskan Åsa Ahlander vars röst låter som om man tagit Maja Ivarssons (The Sounds) attityd, stoppat in den i Alice in Videolands Toril Lindqvist och sedan satt henne som sångerska i No Doubt. Men bortsett från det gjorde sig skåningarna betydligt bättre i remixat format.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Maschine Krank (2008-01-01)
Maschine Krank (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner