Joyzine.se


Recension - Skiva

Maschine Krank
This machine looks like it could use a rmx, 2008
Skivbolag: Stop/start Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-06-05
Hemsida: myspace.com/maschinekrank

Okej, låt oss stanna upp och tänka efter lite. Malmö-orkestern Maschine Krank har inte släppt någonting i eget namn tidigare och när de nu slutligen presenterar sig för världen gör de det med en skiva där Myspace-bekantskaper remixar deras alster. Låter det inte en aning märkligt? Jo, det är klart att det gör, men samtidigt kan jag inte tycka annat än att det i tider som dessa där alla med hjälp av Internet har större möjligheter att synas är ganska coolt.

Jag har aldrig hört Maschine Kranks rockmusik i eget skick och kan således inte uttala mig om den (och det kan förmodligen inte så många andra heller eftersom det här är deras första släpp), men i remixat tillstånd låter den långa stunder riktigt fräck. Johan K får Dried out company landscapes (Maschina remix) att låta som en Prodigy-demo från tiden runt ”Fat of the land” och Letter from voice being paid off to die förvandlas i händerna på Deft Aphid till minimalistisk techno. Det är med andra ord en ordentlig spännvidd mellan prylarna på ”This machine looks like it could use a rmx”, den enda gemensamma nämnaren är att allting flaxar omkring i ett elektroniskt format.

Vid närmare eftertanke är det förmodligen till skivans fördel att jag inte är bekant med originalmaterialet från början. Hur många gånger har ni inte suttit och svurit över hur remixer förstört och förvanskat era favoritlåtar? Fast å andra sidan löper ju Maschine Krank nu risken att det blir precis samma reaktion när de väl släpper sitt eget material på riktigt. Vem vill höra ”äh fan remixen var bättre”?

Framtiden får utvisa utgången. ”This machine looks like it could use a rmx” är i teorin en väldigt kul idé och utförandet är inte alls tokigt. Men kommer det i förlängningen att slå tillbaka mot orkestern?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Maschine Krank (2011-01-01)
Maschine Krank (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner