Joyzine.se


Recension - Live

Grizzly Bear
Way Out West, Göteborg
2009-08-14
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2009-08-16
Hemsida: www.grizzly-bear.netEn inte oansenlig snackis har den varit, Grizzly Bears senaste skiva ”Veckatimest”. Som vanligt är det en skiva jag om två år kommer att upptäcka och säga ”Du, har du hört han den där Grizzly Bear?” till mina kompisar, som himlar med ögonen då de är mer i fas. Dessutom vet de att det är ett band och inte en artist vi talar om. Nåväl, jag kan åtminstone anstränga mig lite för att vara lite snabbare än tvåårsprincipen, till exempel genom att uppleva bandet live.

Inne i partytältet modell mycket större, bjuder amerikanerna på smäktande musik lite likt det Bon Iver gjorde på samma plats tidigare under dagen. Men här med mer dist och högre ljudnivå än det senare bandet. Finstämt är det med miniharpa och blockflöjt, med en bra dos oväsen och nästan psykadeliskt emellanåt. På avstånd låter det inte alltid bra, men är hela tiden tillräckligt intressant för min del. Nyanser och skiftningar står det i bandpresentationen och det stämmer väl bra, då det finns små detaljer att upptäcka i ljudlagren. Men som vanligt är de där presentationerna överdrivna och jag skulle nog helt enkelt skriva, utan att vara särskilt medveten om hur det låter på skiva, att det är känslosam, slamrig poprock.

Musikhögskolan årskurs tre, säger en man som lämnar spelningen och stannar till vid mig. Jag vet inte om det är ett bra eller dåligt betyg, men någonting annat än Grizzly Bear lockade i alla fall honom mer. Det är han inte ensam om sett till den allt glesare publiken, och från scenen får man som åskådarna inte riktigt det man önskat. Jag är på samma sida som de gående, för även om jag tycker att spelningen är okej så tänder det inte på allvar mer än ett fåtal gånger. Sedan får jag väl ta smällen och vara två år sen med hajpen ändå.

Foto: Erik Lindgren

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Beach House
Way Out West 2009

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner