Joyzine.se


Recension - Demo

Elite
Give it all you got
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-02-21
Hemsida: www.elitemusic.se

Lite emo, lite rock och en sjuhelvetes energi. Där har ni Elite. De band som lyckas fånga sin frenesi och liveenergi på skiva behöver inte alltid ha de bästa låtarna. Deras musik blir fantastiskt bra och engagerande ändå. Så är det med Elite. På ”Give it all you got” finns ingen säkerhet alls. Det låter som om den som inte offrade sig i studion skulle bli utstött av sina kamrater. Snubbarna ger verkligen allt de har.

Härmed inte sagt att Elite inte har några bra låtar. De har tvärtom flera refränger som är riktigt smittsamma. Men det är inte låtarna som gör demon. Det som gör det här så bra är den nakenhet och självutlämnande dedikation som finns i framförandet. Det låter verkligen som om bandet blöder för låtarna. Som om de står och faller med framförandet.

Elite har ett och annat gemensamt med Fireside och kastar några blickar västerut mot Seattle och grungen. Men de har ändå sitt eget uttryck. De dissonanta gitarrharmonierna och den smått desperata sången utgör grunden som sedan backas upp av återhållen orkestrering och en inte allt för utmärkande rytmsektion. Vad som är bandets signum är dock det viljestarka sätt de framför låtarna på. Må de aldrig tappa det!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Med informationsteknologin tillbaka till 70-talet
Fronda
Deals Death (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner