Joyzine.se


Recension - Live

Teddybears
Uddevalla Solid Sound
2014-08-30
Av: Johan Olsson
Publicerad: 2014-08-31
Hemsida: teddybearsrock.comJag har inte sett Teddybears live sedan 96 nån gång på Pustervik i Göteborg. Då spelade de hardcore och jag minns speciellt en märklig cover på Kraftwerks We are the robots. På tiden mellan den spelningen och den jag nu skall se har de hunnit med allt ifrån att helt byta musikstil till att uppträda på Coachella-festivalen i USA.

De björnhuvuden som bandet har på sig hela spelningen är rätt långt ifrån några kramgoa teddybjörnar. En timme tidigare bevittnade jag en annan extremt otäck djur-huvudbonad som satt fast på Kvelertaks sångare och jag funderar lite på vilka intressanta mardrömmar min hjärna kan koka ihop inatt med detta som inspiration. De "SD=rasister"-tshirts som blev rikskända efter deras spelning på Sommarkrysset tidigare i augusti var med även ikväll och sångaren Patrik Arve håller ett litet tal där han tackar publiken för att de inte röstar på SD. Det är alltid en fin balansgång med politik på festivalscener, men med två veckor kvar till val förstår jag att de tar tillfället i akt och säger vad de tycker.

Musiken då? Ja, de har ju minst sagt en hel del hits att ta av och låtarna levereras med explosivitet och känsla och det blir riktigt bra drag framför scen. Tur är det, för regnet har nu strilat ned oavbrutet i några timmar och jag börjar känna mig riktigt blöt och kall. Badbollar kastas ut, silverkonfetti skjuts upp i luften och gästartister presenteras, däribland Swingfly som kommer in och kör låten Hey Boy.

Det är svängigt och röjigt rakt igenom och en perfekt avslutning på Uddevalla Solid Sound.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvikafestivalen 2007
Arvikafestivalen 2006

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner