Joyzine.se


Recension - Skiva

Terror 2000
Terror for sale, 2005
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-10-25
Hemsida: Terror2000.net

Det är aldrig tal om att låta lyssnaren hämta andan när Terror 2000 återigen levererar i fullängdsformatet. ”Terror for sale” är en sanslös och obeveklig thrashattack. Tvåtakten viner lika tätt om öronen som bandet har glimten i ögat.

Det behövs mer humor inom hårdrocken, som i ärlighetens namn är en ganska stelbent scen utan mycket till självdistans. Då behövs även Terror 2000 extra mycket. Hobbyprojektet med medlemmar från bland annat Soilwork och Darkane driver hej vilt med hårdrockens alla klyschor, det räcker att läsa låtlistan för att inse det. Titlar som Bloody blues blaster, Metal mosh massacre och Flesh fever fiesta säger ganska mycket om vad det handlar om.

Även musiken har fått sig en släng av de tokroliga inslagen. I grund och botten handlar det om rak och furiös thrash metal, men en del oväntade och okonventionella bitar slängs in här och var, främst vad det gäller sångarrangemangen. Björn ”Speed” Strid står även för en säker sånginsats.

Terror 2000 hymlar inte, de manglar enkel thrash rakt av, men är inte rädda för att stoppa in melodier och medryckande refränger. Så lättillgängligt som i medlemmarnas ordinarie orkestrar blir det dock aldrig. Bäst är det i King kong song, Wrath of the cookie monster och den redan nämnda toksvängiga Flesh fever fiesta. Överlag är det här en skiva som är klart köpvärd.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Terror 2000
Scarlet Records

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner