Joyzine.se


Recension - Skiva

Pulpa
333, 2012
Skivbolag: Lefty Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-03-07
Hemsida: www.pulpa.se

I början av 2008 recenserade jag Pulpa och albumet ”Fightmusic”. Då var omdömet att det började bra för att sedan bli en utförsbacke när materialet kvalitetsmässigt blev sämre och sämre. Sedan dess har duon hunnit ledsna, lägga ner bandet, flytta ihop, starta upp bandet igen och hitta en nytändning i södra Frankrike.

Det verkar ha gjort dem gott. Så här fyra år senare gör Pulpa nämligen ett betydligt mer homogent intryck och ”333” är en angenäm bekantskap. Spännvidden är förvisso ganska bred. Sval synth och elektronisk pop i högt tempo står sida vid sida med avskalat reflekterande balladnummer, men den röda tråden saknas inte.

Framförallt är Pulpa rakt igenom medryckande i sin skrud 2012. Duon hittar ofta enkla men vägvinnande vägar till sin melodikrokar och får det knepiga att låta simpelt. Det är en konst i sig. Den här gången blir det aldrig någon utförsbacke, utan en spännande resa där intresset hålls uppe från start till mål.

Det är så klart lätt att sortera in Pulpa i facket synthpop, men faktum är att gruppen också har en rockådra, om än en elektronisk sådan. Vissa stunder får jag för mig att de låter lite som I Are Droid skulle ha gjort utan sina stora distortionssjok. Det är ett mycket fint betyg.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2012 enligt Mikael Mjörnberg
Pulpa (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner