Joyzine.se


Recension - Skiva

Bourbon Boys
Hail To The Chief, 2013
Skivbolag: Despotz Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-09-24
Hemsida: www.bourbonboysofficial.com

Det går snabbt mellan albumen för Bourbon Boys. Ändå kan en markant utveckling höras på nya ”Hail To The Chief”.

Debuten ”Shotguns, Trucks & Cattle” hade sina fina stunder, men var som helhet lite splittrad och sökande. Som om metalgubbarna trots fina influenser inte riktigt hittat hem i sitt nya countrysound. ”Hail To The Chief” är något helt annat. Här är det en fullfjädrad countryrock-orkester som hörs.

Pär Hulkoff låter inte alls lika konstlad när han sjunger på den här plattan (på debuten lät det bitvis som han hade svårt att släppa den machopose som naturligt kommer på köpet i Raubtier), men framförallt är det ett pärlband av riktigt snyggt låtsnickeri.

Vare sig Bourbon Boys ger sig på rak country, ballader eller svettigt honkytonk-sväng fungerar det utmärkt. Just för att låtskrivandet är så starkt. Hulkoff med anhang hittar de vägvinnande refrängerna och de trallvänliga melodierna på ett sätt som är så väl överraskande som glädjande. Avskalade nummer som Broken Badboy Blues och To Hell And Back manar till eftertanke och är sköna oaser bland ett annars ganska uppskruvat material. Där lyckas gubbarna vara känslosamma på ett snyggt sätt.

Keep On Driving är en självklar avslutare som liksom sätter pricken över i:et, men den finaste stunden kommer långt mycket tidigare än så. Remington Magnum Express kan mycket väl vara en av årets finaste låtar. Countryrock när den är som mest självklar. En låt som ni bara måste höra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Bourbon Boys (2012-01-01)
Bourbon Boys (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner