Joyzine.se


Recension - Demo

A Fairytale Of Goodbye
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-07-22
Hemsida: www.afog.tk

Förutom att låtarna är lite för långa har jag inget att invända mot den här musiken. A Fairytale of Goodbye spelar nedstämd och minimal pop som träffar alldeles utmärkt mitt i hjärtat.

Inte särskilt eget visserligen, men vad gör det när låtarna är så starka som de är. Tonerna går lätt att härleda till dagens kommersiella popscen, men står ändå stadigt kvar i undergroundmyllan. Det är helt enkelt en juste blandning av influenser som har det mesta. Här finns den obligatoriskt gnälliga sången, de spröda gitarrharmonierna och de ledsna texterna, men även en något gladare optimism som utgör en skön kontrast.

Liar är den av de tre melodierna som sätter sig först och som skulle vara ett självklart första val som regelrätt singel. Frågan är dock om den verkligen är bäst. De två övriga spåren är förvisso mer svårtillgängliga, men efter otaliga lyssningar lyfter de och visar sin potential som riktiga tårdrypare. Om bandet bara haft vett att korta av låtarna med någon eller några minuter skulle det här ha vält mig. Nu får det mig bara att sätta cdn på repeat, lägga mig på sängen och bara drömma.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner