Joyzine.se


Recension - Live

No Fun At All
West Coast Riot, Göteborg
2008-06-26
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-07-01
Hemsida: nofunatall.com

Vad är detta? När No Fun At All står på scen låter det som om någon släppt ut en ivrig kattunge på mixerbordet. Nivåerna åker upp och ner, trummor slår igenom för att sekunden efter helt försvinna och ge plats åt omotiverat skrikande gitarrer. Det låter rent ut sagt fördjävligt och gör knappast rättvisa åt åldringarnas i grund och botten ganska smaskiga låtskatt.

Att stormbyarna skulle leta sig in över den nakna piren just under Skinnskattebergorkesterns framträdande är förstås ingenting de själva kan rå för, men tyvärr har de inte mycket att komma med för att väga upp det horribla ljudet. Ingemar Jansson står som fastväxt i scengolvet, oftast med händerna i fickorna, och även om de andra medlemmarna gör sitt bästa för att rocka loss är ingen av dem någon större stjärna. Det är stelt och ganska långtråkigt. I kombination med det usla ljudet blir det snudd på katastrof.

Till bandets fördel ska sägas att Jansson faktiskt hanterar sången på ett riktigt bra sätt. Jag brukar inte vara den som är särskilt förtjust i att gamla återförenade gäng försöker sig på att spela in nya plattor, men den nyskrivna bit som No Fun At All bjuder på den här eftermiddagen låter riktigt bra, helt i paritet med det gamla materialet. Kanske kan fullängdaren som väntas till hösten bli en tämligen kul historia i alla fall.

Den här spelningen väljer jag dock att stryka ett rejält streck över. Det syns oväntat många medelålders män med No Fun At All-tröjor i centrala Göteborg en stund innan spelningen, men de flesta vände nog hem från piren rejält besvikna. Vädret och bandet samarbetar på ett tämligen bra sätt för att bjuda på en föreställning som (om ni ursäktar en väldigt lam ordvits) inte är något kul alls.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

No Fun At All
West Coast Riot 2008

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner