Joyzine.se


Recension - Live

Sabaton
Metaltown, Göteborg
2010-06-18
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-06-19
Hemsida: www.sabaton.net

- Det känns som att någonting dör inombords, säger mitt sällskap. Det är en extremt träffsäker beskrivning av hur det är att titta på Sabaton den här kvällen. Det är lite som när man som liten kid kikade i porrtidningar, lite skamligt, men man kan ändå inte låta bli att göra det.

För det rationella tänkandet säger ju att Sabatons krigshurtiga texter och deras extremt käcktralliga form av metal är ganska löjligt. Rent av dåligt om man sätter på en platta i hemmets lugna vrå. Ändå är det fullkomligt omöjligt att med någon form av seriöst anspråk hävda att Sabaton gör en dålig spelning på Metaltown. Det är någonting som dör inombords och vi står där och diggar med lite dåligt samvete tillsammans med alla tusentals andra som tycker att Sabaton är kungarna av kungar.

De hurtiga låtarna gör sig bra live, melodierna gör att det konstant rycker i benen och slagordrefrängerna lockar till allsång på ett tämligen potent sätt. Detta i samspel med att lång tid av asfaltsnötande gjort herrarna riktigt samtrimmade och att showen är välgenomtänkt med mängder av pyroteknik gör det hela synnerligen underhållande att titta på.

Falukrigarna har publiken i sin hand redan med Panzer Battalion och sen är det bara för dem att elda på med hit efter hit innan det hela avslutas med Primo Victoria och Metal Machine till ett storslaget jubel.

Hos vissa av oss dör någonting inombords i samma stund som vi diggar Sabaton, hos andra tändes däremot en eld när de upptäckte en ny fräsig livefavorit, det är jag fullständigt övertygad om.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metaltown 2010
Metaltown 2013
Sabaton (2008-01-01)
Sabaton (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


nicke, 2010-06-21 18:55:15 (83.177.88.77)

Sabaton är det bästa bandet som finns

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner