Joyzine.se


Recension - Live

Whitest Boy Alive
Emmabodafestivalen
2008-08-02
Av: Maria Wikström
Publicerad: 2008-08-06
Hemsida: myspace.com/thewhitestboyalive

”Så var vi här igen” säger Erlend Øye när han möts av publikens jubel. Han känns helt och hållet klippt och skuren för Emmabodafestivalen och både hans stora glasögon och flufflockiga hår kunde tillhöra min mormor, vilket bara är jättecharmigt.

Trots tillgänglig dansmusik på nätterna och Justice spelning på ängen så var det till Whitest Boy Alive jag dansade mest till. Bandet överträffar sig själva i genialitet i de pulserande basslingor, passager och gitarrsolon de bygger sin musik på. Det är galet bra och spritter i benen. Erlend peppar publiken tills han får den respons han vill ha. ”Sådär ja” säger han bara när publiken börjar komma igång. Han är ganska fåordig och bygger samman sina låtar till små dansmaraton. Det enda som sätter käppar i hjulet är olyckliga och återkommande fall av rundgång, vilkt vid det här laget är något man vant sig vid när man är på spelningar i skogen.

På toppar i spellistan återfinns Above you där trummisen tar upp sin väska och frenetiskt skakar den mot cymbalerna, hitten Golden Cage och vackra Don't give up. Publiken vill ha ett andra extranummer, säkert ett tredje och fjärde också, om det funnits möjlighet. Jag vill inte gå därifrån.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Ett år med Joyzine
Emmabodafestivalen 2008

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner