Joyzine.se


Recension - Live

Speed Of Sound Enterprise
Hultsfredsfestivalen
2000-06-15
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2000-10-10
Hemsida: -

Speed of sound enterprise har släppt ett fenomenalt debutalbum och det är knappast någon underdrift att påstå att jag var väldigt nyfiken på den här konserten. Sator-Kent, bröderna Levin från DLK och Jonas Redig är komponenterna i bandet och på papperet är det en sättning som borde fungera alldeles utmärkt live.

Det börjar bli kväll framför Pampasscenen när grabbarna går på och de drar omedelbart igång med titelspåret Speed of sound enterprise. Men vad har hänt med ljudet? Sången är så gott som ohörlig och någon av gitarrerna gnisslar oroväckande. Det åtgärdas dock snabbt av teknikerna och när ljudet blir bra - någon gång mitt i andra låten Young Girl - blir även spelningen riktigt bra. Soundet är betydligt rockigare live än på skivan och Kent Norberg lyckas sjunga lika snyggt på scen som i studion. Hans mellansnack är rappa och roliga och trots att han verkar bli mer och mer alkoholpåverkad ju längre konserten lider tappar han varken intensitet eller energi. Han gör anspelningar på sitt eget liv, skämtar om basistens efternamn när denne fixar till ett mickställ och påpekar att Jocke är så het bakom trummorna att man skulle kunna steka ägg på scenen.

Gitarrist Danne kliver vant omkring på scenen och navigerar tonerna genom de mest avancerade partierna på ett elegant sätt. Hans ljusa stämma är perfekt som back-up till Kents sång och när han spelar solo är han så hård att han spelar av en sträng. Allt medan brorsan bakom trumsetet levererar strömlinjeformade fill-in och fullkomligen studsar upp och ned på sin pall. Det är ingen som helst tvekan om att det finns spelglädje i bandet.

De testar till och med några nya låtar och de visar sig hålla precis lika hög klass som melodierna från albumet. Låten That would be something ska släppas som singel veckan efter festivalen och bandet fyrar av så väl den - en riktig pärla - som b-sidan på singeln. Kents kommentar när han presenterar den tyder på att det finns gott om självförtroende i bandet. "Här kommer b-sidan på vår nya singel, don´t ask me why, it sounds like a fucking a-side to me". Totalintrycket av spelningen är att det är riktigt vasst och sprider glädje, om de fortsätter på det här sättet kommer det för eller senare generera en femma i betyg även för liveframträdandena.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Speed Of Sound Enterprise (2000-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner