Joyzine.se


Recension - Demo

Basically The Same
Are you standing behind me?
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-03-29
Hemsida: www.basicallythesame.com

Basically the same har egentligen precis allting som krävs för att lyckas. De är duktiga instrumentalister, tycks samspelta, har ett starkt låtmaterial, en duktig sångerska och ett genomtufft bandnamn. Men det finns ändå något som talar starkt emot framgång. Att genren de rör sig inom är så hiskeligt överbefolkad.

Falugänget spelar lätt rockanstruken pop i fotspåren efter storheter som The Cranberries och Alanis Morrisette, eller varför inte senaste stjärnskottet Ana. Och de gör det väldigt bra! Det må vara hänt att skivbolagen just nu upphetsat dräglar över sådana här band med tanke på hur bra stilen går. Men då ska man också ha i åtanke att det går femton band på dussinet. För att bli upplockade krävs inte att man är bäst, det krävs att man har mest tur. Det gäller att trampa på rätt tå, springa ihop med rätt person, få rätt gig eller rent av slicka rätt röv på rätt backstagetoalett vid rätt tillfälle för att lyckas.

Basically the same har precis allt och jag vill att de ska lyckas. Jag stordiggar ”Are you standing behind me?”. Den lyckas vara vacker och drivande på samma gång utan att bli konstlad eller så där snyftigt självömkande. Det är en uppvisning i hur bra rockpop ska konstrueras.

Ska jag säga något till bandets nackdel är det att låtarna tenderar att bli lite väl lika varandra. Något som inte stör i ett så här pass litet format (fem spår), men som nog skulle ta ner intrycket vid tal om en fullängdare. En fullängdare bandet helt klart är värt att få spela in. Det kan låta vulgärt och drastiskt, men mitt råd till Basically the same blir: ut och slicka röv för glatta livet! Den här musiken förtjänar att höras av fler.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Basically The Same (2007-01-01)
Basically The Same ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner