Joyzine.se


Recension - Live

Slagsmålsklubben
Arvikafestivalen
2008-07-03
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-07-08
Hemsida: myspace.com/slagsmalsklubben

Arvikafestivalens eget husband har fått ta steget ner från största till näst största scenen till årets festival och det verkar passa dem utmärkt. Gruppen är tillbaka i gammal god form och det överfulla Apollo-tältet fullkomligen kokar när de beträder scenen.

Slagsmålsklubben bjuder inte bara på en fokuserad hitkavalkad, de har dagen till ära dessutom klätt upp sig i guldbyxor, de har med sig en mjukishäst med laserögon och en gammal brusig svartvitteve som visar motorcross. Ni förstår vart jag vill komma. Gruppen har kastat av sig sin allvarsamma min och återigen börjat göra det de är bäst på: bjuda på sprallig musik och helfestligt framträdande.

I det här formatet blir även det nya, lite allvarsammare materialet riktigt medryckande. Hänt får tältet att koka över och en återhållen (Frej greppar inte ens micken!) version av Kasta sten förgyller slutet av setet. Som mest spontandans blir det till den på campingen mest spelade låten under senare år, Övningsköra, inte helt oväntat kanske.

Scenen känns rätt, jag har tidigare skrivit att Slagsmålsklubben inte riktigt kunde hantera Apollo, men nu har de växt i sin kostym. Framträdandet känns som en revansch för en grupp som hittat tillbaka till sitt rätta format och det är fler än jag som går därifrån med ett saligt leende på läpparna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Störd och fin
Minnenas Arvika
Slagsmålsklubben (2009-07-11)
Slagsmålsklubben (2011-07-15)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner