Joyzine.se


Recension - Live

Slagsmålsklubben
Popadelica, Huskvarna
2012-05-05
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-05-06
Hemsida: smk.just.nuIslands främsta partyband FM Belfast skulle göra ett bejublat återbesök i folkparken de tog med storm ifjol. Så var det tänkt. Så blev det inte.

Istället fastnade bandet tillföljd av en flygbolagskonkurs på Mallroca utan några som helst möjligheter att ta sig till Huskvarna. Det hade kunnat uppstå en trist lucka mitt i spelschemat där det var tänkt att islänningarna skulle hålla låda på festivalens största scen. Men så blev det inte. Med kort varsel ryckte istället ett av Sveriges främsta partyband – Slagsmålsklubben – in som ersättare.

Eller forna partyband är kanske en mer korrekt beskrivning. På senaste plattan ”The Garage” har orkestern lagt sig till med ett aningen mörkare, mer seriöst sound än det tevespels blip-blop man arbetat sig längre och längre bort ifrån för varje album man släppt. På gott och på ont.

De intrikata ljudmattor herrskapet skruvar fram i Teaterladan har många nyanser och intressanta passager, men de där tonerna som går raka vägen till reptilhjärnan och får publiken att gå bananas saknas när bandet fokuserar kring sitt nya material.

Men publiken röjer på ganska bra ändå och när storhiten Sponsored By Destiny knyter ihop spelningen på ett snyggt sätt är det inte en fot i hela Teaterladan som inte stampar takten.

Slagsmålklubben är ett bra liveband oavsett material och är en fullgod ersättare för de stackars islänningarna som fick lapa sol ett dygn extra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvikafestivalen 2006
#pip2012-bloggen
Slagsmålsklubben (2006-07-14)
Slagsmålsklubben (2011-07-15)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner