Joyzine.se


Recension - Live

Accept
Sweden Rock Festival
2011-06-09
Av: Sebastian Norling Rauhala
Publicerad: 2011-06-10
Hemsida: www.acceptworldwide.com

Accept

Vem fan är Udo Dirkschneider? Nostalgikerna som hävdar att Accept inte är något utan den kamouflage-klädde halvfiguren (som nu för tiden ser hyfsat engagerad ut när han frontar sitt egna U.D.O), fick sig förhoppningsvis en tankeställare när nya sångaren Mark Tornillo tog ton på konsertens startskott Teutonic Terror. Röstresurserna räcker gott och väl till tyskarnas titan-metal, men vilken energi han har på scen! Så vana vi var vid herr Dirkschneiders stilla pose, så är det som att Tornillo springer maratonlopp.

Wolf Hoffman och Peter Baltes gör även sitt för att ge en visuell upplevelse med synkad headbanging i Starlight.

Setlistan är en bra blandning av spår från nya skivan ”Blood of the nations” och klassiker som Breaker, Metal Heart (där Für Elise-partiet i solot genererar mäktig allsång) och Fast as a shark. I den sistnämnda märks tydligt luckan av andragitarren, då andregitarristen Herman Frank fortfarande repar sig efter fallskadan från en tidigare konsert.

Trots det, så är det ändock ett nytänt och förbaskat underhållande Accept vi ser på Sweden Rock. Jag säger bara: YOU GOT YOUR BALLS TO THE WALL!!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Jösses vilken hårdrockssommar det blir!
Var finns ödmjukheten demo-Sverige?
Magnus (2010-01-01)
Warmen (2005-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner