Joyzine.se


Recension - Live

Amon Amarth
Metaltown, Göteborg
2008-06-28
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-06-30
Hemsida: www.amonamarth.com

Amon Amarth har längst hår, mest skägg och störst kaggar. De har lättklädda eldspruterskor med sig på scenen och dricker ur mjödhorn. Med andra ord: den eviga vikingaimagen är konstant. Precis som det ska vara.

Den rutinerade Stockholmsakten är alldeles för gammal i gamet för att göra dåligt ifrån sig, men det känns också som om de rullar en aning på sparlåga. De gör vad som behövs och håller publiken i ett vikingagrepp, men spelningen når aldrig de högsta höjderna.

Förutom vid några få tillfällen. Death in fire är förstås – precis som sig bör – fantastisk och den avslutande trojkan låtar är grym. Där visar Amon Amarth att de är ett band som verkligen hör hemma i den svenska metaleliten. I övrigt blir det lite jämntjockt. Förvisso kompetent, men aldrig riktigt spännande.

Johan Hegg är emellertid en duktig frontman (bara en sådan sak som att kunna headbanga med sitt skägg genererar pluspoäng) och lyckas få fåniga mellansnack om att skrika så att gudarna hör att bli riktigt pondusfulla. Med en sådan man på scen är det naturligtvis garderat mot ett misslyckande. Det känns dock som om Amon Amarth är nöjda med att vara där de är och göra det de gör. Inga pretentioner här inte. Stockholmarna strävar inte efter att bli störst, bäst och absolut inte vackrast. Får de bara lira sin melodiösa vikingadöds är de nöjda. Precis en sådan spelning är det och det är gott så.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2006
The Resistance
Amon Amarth (2013-01-01)
Amon Amarth (2010-06-19)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner