Joyzine.se


Recension - Live

Deportees
Emmabodafestivalen
2010-07-31
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-08-01
Hemsida: www.deportees.se

Tidig kväll känns som exakt rätt forum för Deportees att inta estraden även som sångaren Peder Stenberg prompt uppmanar oss att låtsas att det är mörkt när orkestern från Umeå ger sig på ett av sina lite långsammare nummer. Färden går via rock, pop, country och soul när herrarna står på scen. Hela tiden med en subtil känsla i botten.

Hela spelningen handlar om att bygga upp en viss typ av stämning, en bitterljuv känsla och det lyckas orkestern föredömligt med. Då spelar det kanske inte så stor roll att vissa omtyckta nummer väljs bort till fördel för andra, inte fullt lika givna bitar. Men egentligen kanske det ändå inte spelar så stor roll. Det viktiga är ändå att Stenbergs karakteristiska stämma finns där i mitten av allting.

Jag går ifrån spelningen med en känsla av att det jag upplevt talat någonstans till hjärtat och jag står fram tills dess kvar varenda sekund med stampande fot och bultande hjärta utan att det är särskilt mörkt ute. Ändå känns det som att något saknats. Om det är någon av de där utelämnade låtarna eller något annat kan jag helt ärligt inte svara på (jag vet att det låter sjukt lamt!), men så är det. Deportees gör väldigt bra ifrån sig, det är inget snack om det. Men nog finns det en ytterligare växel att lägga i alla gånger?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Trästockfestivalen 2009
Minnenas Hultsfred
Deportees (2006-06-16)
Deportees (2006-11-11)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Carl Carlsson, 2010-08-03 18:29:12 (90.233.134.148)

Elbasen kanske? Den exkluderades på de flesta låtarna till förmån för extra gitarr/mandola.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner