Joyzine.se


Recension - Skiva

Chicks With Guns
On your mind (ep), 2008
Skivbolag: Red Pulse Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-04-06
Hemsida: myspace.com/chickswithgunsonline

Hela idén med glam, vare sig det är inom pop- eller rockscenen, är att det smutsiga lite vulgära ska möta det glittrigt glamorösa på ett sätt så att biprodukterna blir energi, svett och attityd. I Växjö verkar det vara något som predikats i åratal och framgångar för glammiga poporkestrar som The Ark och Melody Club talar sitt tydliga språk. Därför hade man kunnat förvänta sig att stadens nya rockhopp Chicks With Guns, som spanat storögt mot Mötley Crüe och dess gelikar, skulle föra den fina traditionen vidare. Men icke.

Det där med glitter och glamour i utstuderat möte med dekadens och snusk har ungtupparna förstått helt och hållet. De spökar ut sig och låter så som konstformens regler påbjuder. Men de omnämnda biprodukterna hörs ingen skymt av.

Chicks With Guns spelar långsamt, låter rent av trötta och lyckas i sina kompositioner inte uppbåda någon energi alls. Därmed engagerar de inte alls. Det låter rent av som om de koncentrerar sig mer på att hålla tungan rätt i mun och spela rätt än att förkroppsliga någon dekadent rockmyt. Det fungerar förstås inte inom glamrock, det räcker det med en ytlig titt i historieböckerna för att konstatera.

För mycket tankeverksamhet och alldeles för lite djurisk kåthet. Det är faktiskt det bästa sättet att beskriva den här debutepn. Det räcker så att säga inte med att klä ut sig till androgyna glamrockare för att vara det. Släpper inte Chicks With Guns loss ordentligt kommer ni knappast att höra talas särskilt mycket mer om dem i framtiden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner