Joyzine.se


Recension - Skiva

Brott och Straff
Eld i hjärtat (singel), 2013
Skivbolag: Egen Utgivning
Av: Peter Augustinsson
Publicerad: 2013-04-27
Hemsida: facebook.com/BROTTOCHSTRAFF

Brott och Straff fortsätter att släppa sina månatliga singlar, denna gång erbjuder de Eld i Hjärtat som släpptes den 28 mars. Nytt för denna månaden är att de även lagt upp två remixer på låten på sin soundcloud.com-sida.

Efter förra månadens 247 så suktade jag efter något extra och Brott och Straff är inte sena att svara med en låt som nästan når samma höjd som på januaris singel Lite mer chill som har gått varmt hos mig, både hemma och i festligare sammanhang. Det som fått mig att se fram emot deras låtar är hur välarbetad musiken är. Det är en riktigt snygg ljudarbete som sången sedan ligger ovanpå. Det känns som om de lagt mycket tid på att bygga en effektiv och hård ”klubb-banger”. Eld i Hjärtat skulle fungera minst lika bra som en instrumental låt som med sång. Valet att lägga till en kvinnlig sångerska på refrängen ger en bra nyans på en annars repetitiv text.

De två remixerna står Lovisa Negga och Mr Bubblehead för. Den förstnämnda ger en ännu hårdare och mörkare känsla och Lovisa har skalat bort sången helt. Jag får starka influenser av Fever Rays sätt att jobba med ambienser som skapar nästan obehagskänsla och jag gillar remixen skarpt. Den andra remixen av Mr Bubblehead tar ned på tempot ordentligt och det blir någon slags Dubstep-ragga med sången i slow motion.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Brott och Straff (2013-01-01)
Brott och Straff (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner