Joyzine.se


Recension - Live

Kings of Convenience
Hultsfredsfestivalen, Stoxa
2013-06-14
Av: Peter Augustinsson
Publicerad: 2013-06-19
Hemsida: www.kingsofconvenience.eu

Redan innan konserten börjar på festivalens största scen kan man konstatera att de dragit dagens hittills högsta publiksiffra. Intresset är stort för Norges svar på Simon and Garfunkel som inte släppt ett album sedan 2009 års ”Declaration of Dependence” och deras fans är trogna och sjunger med i varje låt. Under hela spelningen skiner solen trots dagens mulna och växlande väder och ger deras avslappnade akustiska pop en fin inramning.

Erland Øye och Eirik Glambek Bøe stortrivs på scenen och är i högform. De bjuder på glatt mellansnack och skämtar vilt med publiken på norska, men får stundtals översätta på övertydlig svenska. Erland passar även på att bjuda på lite danssteg till publikens stora förtjusning.

Halvvägs in i konserten tar de in tre extra musiker för resterande del av konserten och lyfter stämningen ännu högre. Mot slutet levererar de en underbar version av Boat Behind, där Erland växelsjunger med publiken. I den avslutade låten och självklara publikfavoriten, I'd Rather Dance with You ser man hur det kommer publik inspringande från alla håll och kanter och dansar tills de sista tonerna ringer ut. De bockar och tackar för sig på scen innan My Bloody Valentine mullrar igång på andra sidan området.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Popadelica
Festivalarrangörerna reflekterar

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner