Joyzine.se


Recension - Live

Den Stora Sömnen
Hultsfredsfestivalen
2009-07-10
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-07-11
Hemsida: www.denstorasomnen.com”Det kommer bli en fråga i tp, om vem som blev ett cp”. Med en sådan textrad invävd i snyggt balanserad popmusik som har lika mycket gemensamt med punkrock som med Håkan Hellström är det förstås svårt att inte intressera sig för ett band som Den Stora Sömnen. Speciellt inte om man betänker detaljer som att (det riktigt fina) debutalbumet gavs ut med en bonuscd där Thorsten Flinck läst in texterna och att dessa dessutom är samhällsrelaterade med en skön tvist av humor. Den Stora Sömnen är ett namn för framtiden, det råder det ingen tvekan om.

Däremot är de långt ifrån färdiga som liveakt. Där deras inspelning låter tämligen genomtänkt och fokuserad visar de upp sig som en betydligt valpigare ensemble på scen. Framförallt känns de inte riktigt som en enhet utan snarare som fyra lossryckta individer med olika stilar. Här finns hattmongot, braten och punkaren, om än i ganska återhållna versioner. Lite mer tanke bakom akten och Den Stora Sömnen skulle kunna bli riktigt skoj att titta på också.

Inlevelsen och attityden är det emellertid inget fel på och även om Stefan Randström inte riktigt vågar gå in i rollen som överlägset rövhål fullt ut, anspelar han på ett skönt sätt med nonchalans och kaxighet åt det hållet. Att det är en stor frontman i vardande råder det inga tvivel omkring och låtmässigt är gruppen redan hemma. På sin korta halvtimme till speltid hinner de trycka in sina finaste stunder från debuten, men bjuder också på ett nyare stycke kallat Lektioner. Det går helt i linje med det gamla materialet och smälter in fint.

Att Den Stora Sömnen är ett av de viktigare bandet som spelar på Rookiescenen under den här festivalen torde vara en självklarhet..

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfredsfestivalen 2009
Way Out West 2008
Den Stora Sömnen (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner