Joyzine.se


Recension - Live

Raised Fist
Hultsfredsfestivalen
2008-06-13
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-06-17
Hemsida: www.raisedfist.com

Alle tycks vara en aning bitter den här gråmulna eftermiddagen. Han muttrar om det mesta. Att folk filmar spelningar och lägger ut på Youtube (”för det här är något mellan oss och er som är här”) och att Raised Fist blivit placerade på Pampas (”stor scen idag – till vårt förtret”). Vad gäller det sista har sångaren helt rätt. Mina farhågor att Pampas storlek förtar det som är Raised Fists adelsmärke infrias tämligen omgående.

Det är absolut inte bandets fel. De röjer på så bra det bara går och jobbar frenetiskt för att få den stora scenen att fungera som hardcorenäste. Att de nästan omedelbart får igång festivalens största circle pit borde vara ett kvitto så gott som något på att de lyckas. Men känslan, den påtryckande intimiteten som Raised Fist brukar kunna framkalla uteblir. Istället känns det som att stå och titta på vilken eftermiddagsspelning som helst.

Låtlistan bjuder som sig bör på både gammalt och nytt. Men den här dagen tycks bandet ha mest krut i sina gamla rökare. Alle tappar en del textrader i de nyare alstren och ljudet gör att några viktiga nyanser går förlorade. På något sätt smyger sig en känsla av en dag på jobbet på. Jag vet att det inte är så, jag vet att Raised Fist inte vill annat än bjuda på den fetaste spelning de bara kan frammana. Men det grådassiga vädret och den stora scenen kämpar envist emot.

Raised Fist ska helt enkelt inte stå på så här stora scener i dagsljus. Kanske är de förtjänta av det rent framgångsmässigt. Men för att deras liveakt ska fungera behövs mer intimitet. Det tycker både bandet och publiken.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2006
Hultsfreds vassaste band 2008
Raised Fist (2006-06-16)
Raised Fist (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner