Joyzine.se


Recension - Live

Raised Fist
West Coast Riot, Göteborg
2009-06-25
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-28
Hemsida: myspace.com/raisedfist

Man kan alltid lita på Raised Fist. Låt gå för att de ibland lider av okristligt uselt ljud, men även när de har sina dåliga dagar levererar de sevärda shower. De är en hardcoreångvält som aldrig väjer för sitt mål.

Den här eftermiddagen på piren är ingen av Luleåherrarnas största stunder. Min lycka över att de klämmer av Perfectly Broken (gruppens i mitt tycke bästa låt någonsin) slås exempelvis snabbt i spillror när Alle fullständigt fipplar bort texten och lämnar låten halvhavererad och bara halvkul. Responsen från publiken är inte jättestor och setlistan är trots flera fina bitar – jag menar vem kan vara missnöjd när Breaking me up, Message beneath contempt och Killing it utgör en viktig del av spelningens avslutning – inte den bästa Raised Fist har klivit ut på scen med. Ändå är det som sagt stabilt och väldigt sevärt.

Matte Modin är en stabil kraft bakom trumsetet och Alle är även om han inte gör sin starkaste spelning sångmässigt en duktig frontman. Han verkar trots att publikstödet inte är det bästa vara uppriktigt glad över att det kommit folk för att spana på hardcoreorkestern och är noga med att tala om det för oss. Det är emellertid vi i publiken som ska tacka. Raised Fist är ett band man kan välja att se vilken dag som helst i veckan och inte bli besviken. Boka in hösten, då blir det klubbturné.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2009
Hultsfredsfestivalen 2008
Raised Fist (2006-01-01)
Raised Fist (2010-11-25)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner