Joyzine.se


Recension - Live

Icona Pop
Popadelica, Huskvarna
2013-05-04
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-05-05
Hemsida: www.iconapop.com

Festivalens största dragplåster sprängde för bara några dagar sedan miljonvallen i USA och har gått från klarhet till klarhet i stort sett ända sedan singlarna började lyftas ut i etern. Nu sparkar de igång festivalsäsongen så väl för sig själva som för oss i publiken på Popadelica och passande nog med tanke på de monumentala amerikanska framgångarna kommer de i stort sett direkt från New York till Huskvarna.

Men det är inga inställsamma, välputsade madamer med sikte på att slätstruket utnyttja varje litet kommersiellt medel som helst som ställer sig på festivalens största scen i Teaterladan. Snarare tvärtom. Duon håller det hela kort och koncist och skruvar fram en ljudbild som är våldsamt mycket hårdare än den som finns att hitta på skiva. Det är positivt.

Det känns i både bröstkorg (fysiskt) som hjärta (psykiskt) när Icona Pop håller hov och gör svettigt klubbgolv av den gamla lokalen. Visst blir det bitvis lite enkelspårigt när Aino Jawo och Caroline Hjelt skruvar fram sina låtar och sjunger tillsammans på sitt karakteristiskt sätt, men den återhållsamma speltiden gör att det aldrig hinner slå över i något negativt. Visst är det så att publiken framförallt är ute efter We Got The World och miljonsäljaren I Love It men flera andra nummer visar sig fungera minst lika bra i livesituationen.

Icona Pop är kanske inte hänförande den här aftonen, men det råder ingen tvekan kring att de har framtiden för sig. Sommaren kommer bli ett fortsatt segertåg. Något annat finns inte.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Putte i Parken 2013
Årets bästa 2013 enligt Ricky Holmquist
Icona Pop (2013-07-03)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner