Joyzine.se


Recension - Skiva

Jacques C
Noir Pt 2, 2009
Skivbolag: Funk Noir
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-01-17
Hemsida: myspace.com/jacquescmusic

Ambient-dimmor och karga synthlandskap tornar upp sig när Jacques C släpper loss sitt andra album ”Noir Pt 2” (ingen högoddsare att debuten hette just ”Noir” va?). Det ska framstå som mörkt och annorlunda och musikanten är säkerligen ute efter att sprida en hel del mystik omkring sig. Men så blir det aldrig riktigt. Istället känns det mest bara sömnigt.

För hur mycket herrn än lindar in sig i drömskt elektroniska tongångar och visksjunger med förförisk röst så får han aldrig grepp om mig. Visst finns det en viss detaljrikedom i låtarna, men inga krokar som lockar in mig och väcker min nyfikenhet. Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför, men ”Noir Pt 2” känns mest slätstruken.

Kanske beror det på att det saknas attityd i musiken, eller att några direkta melodier inte tillåts tona fram. Jacques C gör en hel del rätt, men får ändå inte till det i slutändan. Det känns märkligt. Ska det vara musik i gränslandet till synth måste den ha vassa kanter och engagera på ett mycket tydligare sätt. Annars blir det lätt halvmesyr på det sätt som sker här.

Nu har jag i och för sig inte hört debutalbumet. Men ska man ta DN (som gödslade med fina ord om ”Noir”) på dess ord är det lätt att sluta sig till att det i det här fallet är precis som alltid. Uppföljaren är sällan lika bra som originalet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Jacques C (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner