Joyzine.se


Recension - Skiva

Transport League
Grand amputation (ep), 2002
Skivbolag: Hoffa Communications
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-05-27
Hemsida: -

Göteborgsbandet Transport League är tillbaka igen efter diverse ommöbleringar i line-upen. Numera hittar vi de forna Strebers/Dia Psalma-medlemmarna Stickan och Stipen på bas respektive trummor. I linje med det engelskspråkiga soundet har smeknamnen ändrats till lite mer internationellt klingande Stich och Stipe.

Med "Grand amputation" visar bandet att de fortfarande har mycket att ge. De låter ungefär som ett något statiskt Slipknot, utan trumorgier. Transport Leagues musik känns ganska naken och det ger den extra råhet, vilket enbart är positivt. Att vokalisten Tony har en grym röst behöver jag väl knappast ens nämna. Hans varierande från skönsång till aggressionsvrål fungerar prickfritt.

På något vis känns det befriande att det finns svenska band som kan spela riktig aggrometal utan att glida över till förhatlig neometal. Jag tänker då förutom Transport League bland annat på göteborgsbröderna i Headplate och Painfield. Låt jänkarna hålla på med sitt överdrivna rapmetalbjäfs på eget håll.

Vassaste kompositionerna på den här sju spårs EPn (innehåller fem låtar) är helt klart Lobotomico och El Gordo som låter lite i stil med My Plague från Slipknots andra album "Iowa". Med rejält driv och brinnande engagemang får Transport League det att låta riktigt bra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Transport League
LOK

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner