Joyzine.se


Recension - Skiva

Crossfade
Secret Love, 2011
Skivbolag: Songwork
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-12-03
Hemsida: facebook.com/crossfade.nu

Ett idrottslag kan vara hur proppat med stjärnor det bara vill, utan skickliga ledare med idéer om spelsätt och taktik kommer det ändå inte att bli framgångsrikt. Det visar historien. Precis samma sak gäller egentligen inom musiken. Musiker kan vara hur skickliga som helst, utan ett ledare (kapellmästare, låtskrivare vad ni nu vill) som styr upp skeppet kommer det ändå bara att bli pannkaka av alltihop.

Crossfade torde vara ett synnerligen gott exempel på det. Här har vi svinduktiga musiker som gjort tagning efter tagning tills allt varit fullkomligt perfekt. Som låtit spela in i format som ska få alla audiofiler att gå i taket av lycka.

Det är luftig, lättsam rock med svala blåsarrangemang, körer och jazziga små utflykter lika väl som smygfunkiga avbrott. Det är skickligt hela vägen ut i fingerspetsarna.

Men någonstans glömde någon bort att duktighet aldrig är en dygd. Någon glömde bort att det krävs låtar också.

”Secret Love” är en evighetslång uppvisning i musicerande, eller kanske snarare onanerande, som man kan imponeras av rent framförandemässigt, men som musik betraktad är så oerhört tråkig, seg och slätstruken att klockorna stannar.

Det räcker inte med enbart skills. Det har det aldrig gjort.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner